Vilken fotbollsklubb passar dig?

Jan 24, 2018 by

Share Button

Fotboll i London: Vilken klubb passar dig och hur tar man sig dit?

 

Svenskens passion för fotboll dör inte bara för att man flyttar utomlands. Oavsett om ditt hjärta slår för IFK, MIF, AIK eller HBK kan det vara svårt att inleda en relation med en utländsk klubb och presentera dem för vänner och familj. True love takes time säger man ju, så det är dags att börja dejta.

Att bli ihop med en av Londonklubarna kan hjälpa dig annnama ”the London lifestyle” och träffa nya vänner, helt enkelt ge dig möjligheten till den bästa upplevelsen av din tid i London.  Med tanke på hur stor del fotboll faktiskt är av livet i London kan ett engagemang i en klubb göra det lättare att integrera sig med omgivningen.

Låt oss ta en titt på fem Londonklubbar med ”the best matchday experience”, hur du tar dig dit, och lite intressant fakta för varje klubb som kanske gör  att det klickar till. 

 

Arsenal 

 

Det tål att divideras om Aresnal är den största klubben i London, men definitivt den framgångsrikaste, med 13 liga-titlar och innehavare av rekordet på 13 FA cup-titlar. Om det är en maffig och dyr Premier League upplevelse du är ute efter har du hamnat rätt, utgifterna kan springa iväg då klubben tidigare har blivit kritiserad för sina dyra biljettpriser. Arsenal är ständiga utmanare för de engelska platserna till Champions League och är outsiders för att vinna ligatiteln med 66/1 enligt uppgifter på stryktipset. Deras Emirates stadium är en av de största i Europa, med plats för över 66 000 supportrar, och det är en av de mest lättillgängliga i staden med det passande hållplatsnamnet Arsenal (Piccadilly line) bara ett stenkast från stadion. Hållplatserna Finsbury Park och Highbury & Islington är bara tio minuter ifrån och är vanligtvis något lugnare på matchdagar.

Svenska kopplingar: Legenden Fredrik Ljungberg representerade klubben mellan 1998 och 2004 och var en del av ”the invincibles’, laget som vann ligan obesegrade 2004.

 

Crystal Palace

För den bästa kombinationen av glamorös Premier League fotboll och genuin lokalfotboll är det Crystal Palace som gäller. Lagets hemmaplan Selhurst Park är känt för att erbjuda den bästa atmosfären i London och biljettpriserna är inte farligt dyra. Efter att ha haft en kämpig start, 8 matcher utan ett enda mål, har tidigare tränaren fär både Malmö FF och Örebro SK Roy Hodgson lyckats vända säsongen och laget har nu stora chanser att klara sig kvar i ligan till nästa säsong.

Svenska kopplingar: Nuvarande tränaren Roy Hodgson är en välkänd profil inom svensk fotboll efter att ha förändrat svensk fotboll i grunden med sina magiska krafter under 70- och 80-talet.

 

Sutton United

 

Från den ena ändan av spektrat till den andra, Sutton Uniteds mer anspråkslösa områden är exempel på en spirande fotbollskultur som ligger utanför högsta ligan. De längre divisionernas fotbollskultur är känd världen över för raka rör och inget snick-snack. Laget spelar i National League och är baserade i södra London, planen ligger mitt emot West Suttons tågstation som oppereras av Thameslink via Wimbledon och Sutton. Till skillnad från de stora, flashiga klubbarna som Arsenal och Chelsea, kostar inträde till matcherna bara £15 per person. Sutton utmanar för att gå upp till League Two  och där är en oemotståndlig feelgood känsla i klubben denna säsongen.

Svenska kopplingar: Suttons yttermittfältare Kieron Cardogan är en kultfigur i Superettan efter att ha spelat för GAIS under tre framgångsrika säsonger.

 

AFC Wimbledon

En annan klubb där gemenskapen till det lokala står i centrum, AFC Wimbledon har sedan de återkom under 2002 visat vägen för hur framgångsrikt en fotbollsklubb kan drivas. Född ur askan ur Wimbledon, som under kontroverser tog sitt pick och pack och flyttade till Milton Keynes, är klubben just nu påväg att flytta till en ny stadio som kommer vara ämnad för fotboll. Nu hittar du klubben i League One spelades på sitt Kingsmeadow, femton minuters marsch från Norbitions tågstation. Alternativt kan du ta buss 131 som släpper av dig precis utanför ingången.

Svenska kopplingar: Wimbledon har haft långa och nära relationer med svensk fotboll, och har lånat ut spelare till flera klubbar under generationer. Till exempel legender som Vinnie Jones, Marcus Gayle och Dennis Wise.

 

 

Fotbollen representerar en stor del av det bultande hjärta som utgör Londons idrottskultur. Vare sig du är ute efter en dag eller en livstid är det ett perfekt sätt att bli en del av ”the London lifestyle” att välja en klubb. Vare sig du väljer någon av de vi nämnt här, Chelsea, Brentford, Fulham, Leyton Orient eller någon annan av stadens klubbar, kan vi garantera en underbar upplevelse.