Vill du jobba i Norge?

May 7, 2012 by

Share Button

Cribs Norge är webbplatsen för svenskar i Norge och här finner du allt du behöver om du vill jobba i Norge. Här hittar du lediga jobb som norska företag annonserar ut för att få tag i svenskar och lediga rum i kollektiv, guider, information, nyheter och bloggare för och nämna något.

I 2010 var genomsnittslönerna 55% högre i Norge än i Sverige, så det finns många ekonomiska gevinster om man kan tänka sig att jobba i Norge. Kulturskillnaderna är väldigt små och det norska språket är något man kommer in i väldigt fort när man väl är på plats.
Populärast är det att jobba i Oslo som är Norges huvudstad. Andra stora städer där många svenskar jobbar är Stavanger, Bergen och Trondheim. Många väljer även att säsonga på sommarorter på sommaren och uppe i skidorterna på vintern. På sommaren vimlar det av svenskar i servicebranschen och på uteserveringarna i Oslo är det svårt att undgå svenskar.
När man ska börja jobba i Norge är det flera saker man behöver ha koll på. Nummer ett är självklart att hitta ett jobb och boende. Efter det så ska du snabbt ansöka om ett norskt skattekort så du slipper betala 50% i skatt. Det är först när du har fått ditt skattekort som du kan skaffa bankkonto då du behöver ett personnummer för att göra det.
Sajten drivs idag av tre svenska killar som själva bor i Norge. Hela ideén startade på bakgrund av att det var svårt att orientera sig i det norska regelverket och tanken var att det skulle bli enklare. Idag är Cribs Norge den största och mest omfattande sajten för svenskar i Norge och har tiotusentals besökare per månad.
Vi har spännande framtidsutsikter, flera lanseringar och vår målsättning under 2012 är att öka urvalet av jobb på sajten”, säger Björn Trolin Marknadschef på Cribs Norge.
Detta och mycket mer hittar du på Cribs Norge:
Lediga jobb
Registrera din CV
Ledigt boende 
Forum
ABC för dig som är ny i Norge
Medlemsfördelar
Nyheter & blogg
Nödvändig information
Besök deras hemsida: www.cribsnorge.se