Vinn Great London Walks

Jun 5, 2014 by

Share Button

Vi lottar ut två exemplar av boken Great London Walks

Det enda du behöver göra är att skriva om ditt smultronställe till oss på info@londonsvenskar.com. Lycka till!

Boken Great London Walks är avsedd för dig som har besökt London tidigare och klarat av de traditionella sevärdheterna.

Du har säkert varit på Harrods, besökt Madame Tussauds och sett gycklarna uppträda vid Covent Garden.
Det är inget fel på allt det där, men det finns så oerhört mycket mer utanför turiststråken som avslöjar ett annat London.
Skrapar du dessutom på ytan och är lite nyfiken kommer du att upptäcka ett London från förr, före århundraden av rivningar och byggnationer.

Få städer i världen har bidragit så mycket till historien och litteraturen som London. Få städer är dessutom så älskade och kosmopolitiska. Det talas över 250 språk i London och mer än en miljon Londonbor talar ett annat språk än engelska i hemmet. Efter engelska talas följande språk flytande i storleksordning: franska, spanska, polska, hindi, italienska, urdu, tyska, ryska, bengali och portugisiska.

Det är lätt att känna sig hemma här. Varje stadsdel är som ett samhälle i sig och alla har sin favorit. För någon är det Chelsea eller Brixton och för någon annan är det Mayfair. De lokala pubarna var förr en naturlig samlingsplats och det var ofta där man fick höra skvallret innan det stod i tidningen.

Det finns inget självklart centrum i London och frågar du folk omkring dig var det är kommer du att få olika svar. Stadsdelen City ligger visserligen centralt i Greater London men kan ändå inte kallas centrum trots att det var här som romarna anlade Londinium. Hela United Kingdom är indelat i administrativa områden så kallade Wards. London är indelat i 25 sådana. Men Londons stadsdelar, så kallade Boroughs finns det 32 av.

Jag tar dig med på promenader runt omkring i den jättelika staden, utmed floder som inte längre syns och genom gränder du inte trodde fanns.
Vi följer grönområden genom staden som avlöser varandra, vattenvägar från förr, och hämtar nya krafter på caféer och pubar som ger dig historiska upplevelser och inte bara mat och dryck.
Eftersom kontrasterna kan vara extrema i London kan några kvarter betyda skillnaden mellan misär och välstånd.

– Bosse Bjelvenstedt