Marketing Communications Manager

Jul 16, 2018 by

Share Button

Visit Sweden söker nu en Marketing Communications Manager med placering på kontoret i London. Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde i september/oktober 2018

 

Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som marknadsför Sverige som resmål och varumärke, så att fler turister från utlandet kan bidra till fler jobb och större intäkter till staten och besöksnäringen. Utländska turister spenderar årligen 134 miljarder kronor i Sverige och 176 000 personer är sysselsatta i besöksnäringens företag*. Visit Sweden riktar marknadsföringen till Sverigeintresserade människor i utlandet och finns på plats i 9 länder. Bolaget ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring via Svensk Turism AB. (*Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2017.).

 

Ditt uppdrag

Målet med ditt arbete är att tillsammans med huvudkontoret och svenska samarbetspartners inspirera fler britter till att besöka och semestra i Sverige, och bidra till ökad reslust till Sverige globalt.

Som Marketing Communications Manager har du ansvar för projektledning av partnerskap och kampanjer. Du driver och utvecklar befintliga partnerskap men identifierar och initierar även nya samarbeten. Projekten varierar från mindre kampanjer till omfattande kommunikationskoncept som löper över flera år och involverar flera marknader. Digitala och sociala media är prioriterade kanaler och därför är utveckling och optimering av digitala kampanjer centralt. Du analyserar även trafikflöden och kampanjutfall och levererar statistik och uppföljning till samarbetspartners.

Projekten drivs lokalt i UK och du har ansvar för att de utvecklas inom ramen för VisitSwedens kommunikationsstrategier. Ett projekt kan omfatta analys, konceptutveckling, mediaplanering, kampanjplanering, uppföljning och rapportering. Du ansvarar för relationer och uppköp av byråtjänster samt underleverantörer. Du har budget och resultatansvar för dina projekt.

 

Vem är du?

Först och främst är du en skicklig kommunikatör som är van och älskar att jobba med kommunikation. Du är duktig på projektledning, strategi och gillar att utveckla och driva kreativa projekt.

Du drivs av en inre vilja att alltid göra saker bättre och ser fram emot att förverkliga egna, nyskapande lösningar när det gäller att vidareutveckla vårt marknadsföringsarbete. Det är naturligt för dig att vara mål- och resultatinriktad, strukturerad, kunna prioritera och arbeta självständigt. Du stimuleras av att arbeta på ett litet kontor med många aktiviteter som pågår samtidigt.

En annan viktig del av jobbet är att skapa och utveckla relationer, både på den svenska marknaden och på den brittiska. Du är länken mellan våra partners och den som kan prioritera och förstå vad som är de bästa kommunikationslösningarna för projektet.

Som person är du utåtriktad, social och positiv. Du har lätt för att skapa nya kontakter och du är mån om att vårda redan etablerade relationer. Du är flexibel och har en ödmjuk framtoning.

Det är en fördel att du har tidigare erfarenhet av arbete i Storbritannien och förståelse för brittisk kultur och medielandskap.

 

Kvalifikationer

  • Examen från högskola eller universitet, helst inom kommunikation och marknadsföring
  • Minst 3 års erfarenhet inom liknande tjänst
  • Vana av upphandling från media- och/eller reklambyråer
  • Utmärkt språklig kompetens i engelska och svenska, såväl i tal som i skrift
  • Erfarenhet av integrerad kommunikation
  • Vana att arbeta med digitalt drivna kampanjer och sociala medier

 

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mail med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 19 augusti, 2018. Ansökan ska vara på svenska och skickas till [email protected] Ange ”Marketing Communications Manager LS” i ämnesraden. Vänligen notera att intervjuer kommer att ske löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Gabriel Dorch, Country Manager UK, på [email protected]