Årets händelse 29 april 2011

Apr 19, 2011 by

Share Button

Den 29 april smäller det i London, då gifter sig nämligen Prins William och Kate Middleton. Vigseln kommer att hållas i anrika Westminster Abbey mitt i den brittiska huvudstaden. Stora delar av förberedelserna är i full gång för att ge de brittiska folket och världen en dag att minnas.

Efter en längre tids ryktesspridning så stod det i november förra året klart att Prins William och Catherine ”Kate” Middleton förlovat sig. Bröllop skulle sedan ske våren 2011. De träffades under studietiden på St Andrews University och sedan dess har medierna följt dem. Framförallt har Kate Middleton fått utstå ett och annat på grund av sin klädstil. Men folk verkar ändå gilla henne just för att hon är ”en vanlig tjej”. Just nu översvämmas affärerna av olika prylar inför bröllopet. Paret har dock själva uppmanat folk att skänka pengar till välgörenhet istället, skriver tidningen S.

Historiska inslag

Förberedelserna är många och de kungliga medarbetarna är i full gång att damma av den öppna landån som paret ska köras i efter vigseln, om solen visar sig. Om vädret blir dåligt, vilket kanske inte är helt omöjligt med tanke på att vädret i London inte är att lita på, åker de i en inglasad landå. Men förhoppningsvis kommer solen att visa sig i någon form. Kortegevagnarna har använts av tidigare brittiska kungar, enligt den officiella bröllopshemsidan. Paret kommer därför att känna historiens vingslag.

Brittiska modetidningar inväntar nu alla detaljer kring Kate Middletons klänning; hur kommer den att se ut och vem är egentligen designern? Frågorna är många, och i skrivande stund är spekulationerna många. Vissa experter tror att hon använder designern som gjorde Prinsessan Dianas klänning. Andra tror att det blir den nya kreativa chefen för Alexander MQueen, Sarah Burton, som får uppdraget.

Sarah Burton - Alexander McQueesn chefsdesigner, påstås designa Kates klänning. Här är en del ur hennes senaste bröllopskollektion.

Sarah Burton – Alexander McQueesn chefsdesigner, påstås designa Kates klänning. Här är en del ur hennes senaste bröllopskollektion.

Tv-sändningen

När väl vigseln och kortegen är avklarad kommer paret att tillsammans med alla gäster avnjuta en lunch i Buckingham Palace. Den kommer inte att vara tv-sänd, enligt kungliga tidningen S, men ni kommer att kunna se allt från ceremonin till resan genom Londons centrala delar då BBC direktsänder. Om ni nu skulle vara i Sverige kommer ni även att kunna se allt på SVT.

 

 

 

 

 

 

– Klara Sigfridsson