Marknader i London

Apr 11, 2018 by

Share Button

I London hittar du marknader av alla slag och om du är du här över helgen får du absolut inte missa att avlägga ett besök på någon av våra favoriter. Här nedan följer ett urval av de bästa och mest populära. Kom ihåg att hålla i väskan när du strosar runt på marknaderna, samt att cash is king! Marknaderna tar fortfarande mest kontanter.


broadway market

Broadway Market

East Londons bästa marknad! Här hittar du allt från begagnade cyklar och vinylskivor till stans godaste bakverk. Broadway Market är kanske inte så stor, men väl värd att besöka. Talangfulla musiker samsas om gathörnen och längsmed gatan finns även många söta coffeeshops.

 

A: Broadway Market, E8 4QJ

Lördagar 9- 17
T: London Fields

 

www.broadwaymarket.co.uk


portobello road market

Portobello Market

Legendariska Portobello Market äger rum varje lördag längs med Portobello Road i trendiga Notting Hill och är destinationen för tusentals Londonbor och turister. Området fick ett väldigt uppsving efter filmen Notting Hill med Hugh Grant och Julia Roberts i huvudrollerna. Här hittar du kläder, smycken, second hand, pälsar, frukt, grönsaker och sist men inte minst antikviteter – något som gjort marknaden väldigt populär för antikvitetsamlare världen över. Butikerna längs Portobello Road är öppna alla dagar.

 

A: Portobello Road, W10 5TA

Lördagar med start 8.30 (vissa stånd har även öppet på fredagar)
T: Notting Hill Gate och Ladbroke Grove

 

www.portobelloroad.co.uk


camden lock market

Camden Lock Market

Camden Lock Market är förmodligen London mest välbesökta marknad. Här samlas människor från alla typer av bakgrunder och trängs i myllret till dånande techno- och trancemusik och dofter av mat från världens alla hörn. Stånden erbjuder allt från udda kläder och musik till hantverk och second hand. Marknaden är öppen 364 dagar om året, men vill du undvika turister gör du bäst i att komma hit en veckodag.

 

A: Camden Lock Place, NW1 8AF

Alla dagar 10-18
T: Camden Town

 

www.camdenlockmarket.com


brick lane market

Brick Lane’s Sunday UpMarket & Backyard Market

Brick Lane’s Sunday UpMarket & Backyard Market är två av Londons yngsta och up-and-coming marknader. Ett paradis för den som söker trendiga egendesignade plagg och accessoarer från unga designers, vintage, inredning, musik och hemgjorda delikatesser med ursprung från hela världen. Båda marknaderna är inomhus och ligger belägna på trendiga shoppingstråket Brick Lane.

 

A: Sunday UpMarket: The Old Truman Brewery, 91 Brick Lane, E1 6QL
Backyard Market: The Old Truman Brewery, 146 Brick Lane, E1 6QL

Öppettider Sunday UpMarket: Söndagar 10-17
Öppettider Backyard Market: Lördagar 11-18, söndagar 10-17
T: Liverpool Street och Aldgate East

 

www.sundayupmarket.co.uk och www.backyardmarket.co.uk


spitalfields market

Spitalfields Market

Spitalfields Market ligger ett stenkast från Brick Lane och är en av Londons bästa marknader om man gillar mode och konst. Kom hit på en söndag och fynda konst, accessoarer, porslin, vintagekläder, hantverk och unga kreatörers egendesignade plagg. Var redo att trängas – det är mycket folk här.

 

A: Brushfield Street, E1 6AA

Söndagar 10-17
T: Liverpool Street, Aldgate East och Shoreditch High Street

 

www.spitalfields.co.uk


covent garden market

Covent Garden Market

I Covent Garden finns tre marknader; Apple Market, Jubilee Market samt East Colonnade Market. Dessa marknader erbjuder hantverk inom olika fält men skiljer sig åt med vad de erbjuder från dag till dag. Här kan du hitta allt från udda smycken, konst och leksaker till inredningsprylar och annan kuriosa. Covent Garden är en riktig upplevelse vare sig du besöker London för en weekend eller bor här.

 

A: 1 Tavistock Street, WC2E 8BD

Öppettider Apple Market: Måndagar 9.30-18 (antikviteter), Tisdag-Söndag 9.30-18 (konst och hantverk)
Öppettider Jubilee Market: Måndagar 5-17 (antikviteter), Tisdag-Fredag 10.30-19 (general market), Lördag-Söndag 10-18 (konst och hantverk)
Öppettider East Colonnade Market: Alla dagar 10-18
T: Covent Garden

 

www.coventgarden.london/markets


Borough Market

Borough Market

Borough Market är en av Londons äldsta och mest besökta matmarknader. Under flera århundraden har området kring London Bridge attraherat köpmän som sålt spannmål, fisk och grönsaker. Än i dag samlas de bästa handlarna i Londonområdet varje torsdag, fredag och lördag för att erbjuda kvalitetsråvaror såsom frukt, grönsaker, bakverk, mejeriprodukter och kött från den lokala slaktaren. Sätt dig gärna på ett av fiken och insup atmosfären under en lördag då det är som mest hektiskt.

 

A: 8 Southwark Street, SE1 1TL

Onsdag-torsdag 11-17, fredagar 10-18, lördagar 8-17
T: London Bridge

 

www.boroughmarket.org.uk/


chapel street market

Chapel Street Market

Chapel Street Market i Angel/Islington lockar inte lika mycket turister som sina motsvarigheter. Den här lite gömda marknaden besöker du om du har tröttnat på turistfällorna och vill möta genuina Londonbor. Belägen i norra London erbjuder handlarna det mesta som förväntas av en marknad, det är alltså väldigt varierat här! Om du befinner dig i området, passa även på att spana in second hand- och vintagebutikerna som ligger i närheten.

 

A: 77-78 Chapel Market, N1 9EX

Tisdag-lördag: 9-18, söndagar 8.30-16
T: Angel


columbia road flower market

Columbia Road Flower Market

Varje söndagsmorgon trängs blomsterentusiaster med turister på denna populära marknad i hjärtat av Shoreditch. Här hittar du säsongens blommor och växter, och allt från kryddor till palmväxter. Det finns verkligen allt och lite till!

 

A: Columbia Rd, E2 7RG

Söndagar 8-15
T: Hoxton

 

www.columbiaroad.info/flowermarket


 

brixton village market

Brixton Village Market

En gammal matmarknad som har tagits över av konstnärer, artister och restaurangägare. Njut av hemgjord pasta på Bellantoni’s, en kaffe på Federation Coffee eller kanske bara spatsera runt och kika in i alla små spännande butiker där du kan hitta nästan precis allt, vi lovar.

 

A: 10-11, 8LB, Brixton Village, Coldharbour Lane, SW9

Måndagar 8- 18, tisdag-söndag 8-23.30
T: Brixton

 

www.brixtonmarket.net/brixton-village


Vintagebutiker i London

Shoppinggator i London