Guidade turer i London

Mar 29, 2018 by

Share Button

Guidade turer i London är ett utmärkt sätt att uppleva kulturella och historiska attraktioner. Med en kunnig guide får du djupgående och ofta oväntad fakta och roliga anekdoter om platsen du besöker. LondonSwedes tycker att en guidad tur är något utöver det vanliga att göra i London. Kolla vår lista för bra turer!

 


 

royal albert hall tour

Royal Albert Hall tour

Om du vill uppleva denna historiska arena som bland annat är hem för BBC Proms, rekommenderar vi denna tur som tar ungefär en timme. Här får du bland annat se hur allt går till bakom kulisserna, lära dig historian om byggnaden samt besöka det vackra auditoriet. Om du planerat att någon gång gå på ett event på Royal Albert Hall är detta verkligen turen för dig.

 

A: Royal Albert Hall, Kensington Gore, London SW7 2AP.

Tel: +44 (0)20 7589 8212.

P: Vuxen £14, Barn: £7
T: South Kensington eller Kensington High Street
Tidpunkt: Dagligen mellan 10.30 och 15.30

 

Mer information och biljetter hittar du här.


fullers brewery

Fuller’s Brewery

För ölälskaren rekommenderar vi  denna tvåtimmars tur på historiska Griffin Brewery där besökaren får upptäcka hur deras favorit öl eller ale produceras, paketeras från råmaterial till färdig produkt. Dessutom får besökaren ta del av öl provning med bryggeriets kända öl kan testas. För den som blir såld på ölen finns det en affär i anslutning till bryggeriet där man kan köpa med sig öl hem. Besökaren måste vara över 18 år.

 

A: Fuller’s – The Griffin Brewery, Chiswick Lane South, Chiswick, London W4 2QB

+44 (0)20 8996 2063

P: Vuxen 18+: Från £20
T: Turnham Green
Tidpunkt: Måndag – fredag varje hel timme mellan kl 11.00-15.00

 

Mer information hittar du här.


the beatles

London Beatles Walks

Två olika turer erbjuds för alla de som vill gå i Beatles fotspår – ”the magical mystery tour” och ”In my life walk”. Turerna guidas av Richard Porter, Beatles fan och ägare av Beatles Coffee Shop där också båda turerna avslutas. The Magical Mystery Tour inkluderar bland annat besök på Paul McCartneys kontor, studion där Hey Jude spelades in och Abbey road studios. “In my life walk” inkluderar bland annat besök på restaurangen från ”Help!”-filmen, ett besök i Apple Boutique, registreringskontoret där både Paul och Ringo gift sig, Paul McCartneys och Jane Ashers f.d hem samt Abbey Road Studios. Turerna tar cirka 2 timmar och kräver ingen bokning i förväg – bara dyk upp vid mötesplatsen och leta efter skylten där det står ”London Walks”.

 

The Magical Mystery Tour
P: Vuxen £8, barn under 15 år gratis i sällskap av vuxen
T: Tottenham Court Road
Mötesplats: Tottenham Court Road Underground (Dominion Theatre exit)

Söndag 11.00, torsdag 11.00 onsdag 14.00

 

In my Life Walk
P: Vuxen £8, barn under 15 år gratis i sällskap av vuxen
T: Marylebone
Mötesplats: Marylebone Station main exit

Torsdag 11.20 och lördag 11.20

T: Richard Porter +44 (0) 7958 706329

 

Mer information om turerna hittar du här.


Gangland Tours

Gangland Tours

Följ med före detta gangstern ”Mad” Frankie Fraser på en resa genom det kriminella London i en minibuss. Mad Frankie var en ökänd gangster som hade problem med lagen sedan 13 års åldern och hans kriminella karriär gjorde honom till expert på Londons undre värld. Turen tar mellan 3 och 4 timmar och under tiden får du lära dig om fängelser, andra gangsters och rättssystemet. Dessutom får du se stället där ”The Great Train Robbery” planerades, platsen där Mad Frankie sköts 1991 samt andra platser där stora gangsters mötts och dött.

Efter Frankies bortgång 2014 leds turen av skådespelare. En interaktiv gangsterupplevelese!

 

A: 4 Browning Street, London, SE17

P: £45
T: Elephant & Castle

 

Mer information och biljetter finns här.


jack the ripper tour

Jack the Ripper Tour

Denna populära tur anordnas av många olika företag. Gemensamt för dessa turer är att de givetvis hålls i Whitechapel i östra London, där Jack the Ripper härjade hänsynslöst. De olika turerna skiljer sig något åt vad gäller tidpunkter, storlek på grupper etc. Det bästa är helt enkelt att kolla in länkarna här nedanför och besluta sig för vad som passar bäst för en själv.

 

Jack The Ripper Tour 1
On the trails of Jack the ripper
Jack The ripper Walk
Jack the Ripper Tour 2
Jack the Ripper Tour – The Shadows just got darker


CBBC Interactive Tour & BBC Television Centre Tour

Barnkanalen CBBC bjuder hela familjen på en spännande tur som är riktad till barn mellan sju och 11 år. Turen hålls i BBC Television Centre och inkluderar besök i Blue Peter Garden, ett möte med Prank Patrol Car, en möjlighet att lära sig hur programmen görs och besök i studios där programmen spelas in. Turen tar cirka 2 timmar. Vuxna kan också gå på guidade turer i BBC Television Centre som bjuder på besök i studios, omklädningsrum och en möjlighet att skapa i BBCs interactive studios.

 

Obs! Alla besökare som kommer till BBC studios måste ha med sig giltig legitimation/ pass.

 

A: BBC Television Centre, Wood Lane, White City, London W12 7RJ

+44 (0)370 901 1227

P: Vuxna £9.95, Barn £7.75
T: White City eller Wood Lane
Tidpunkt: Regelbundna turer måndag-lördag

För mer information om BBCs turer kika in här.


alfred hitchcock

Alfred Hitchcock London Locations Walk

Denna tretimmars tur tar dig till många inspelningsplatser som använts i Alfred Hitchcocks filmer. Dessutom får du lära dig hur Alfred Hitchcock verkligen var som person och som regissör. Alla turer leds av Sandra Shevey som förutom att ta dig med till platserna, spelar upp delar av en intervju hon själv gjort med Alfred Hitchcock och visar fotografier och storyboards från filmerna. I priset ingår inte biljett till tunnelbanan så detta kan vara bra att fixat på förhand – ett oystercard kan vara bra att införskaffa!

Turerna måste bokas direkt med Sandra. Mejla sandra_shevey@yahoo.com för mer information och biljetter.

 

A: Queensway Tube Station, 126 Bayswater Road, London W2 4RH
P: £25
T: Queensway
Tidpunkt: Måndag, onsdag och lördag kl 11.00

 


Warner Bros Tour – the making of Harry Potter

Vår tids mest älskade saga Harry Potter har fått sin egna tur i Warner Bros. Studios där alla åtta filmerna spelades in. Filmerna har varit några av de mest sedda under de senaste årtiondena och skrapade tillsammans ihop över 80 miljarder kronor. Studion är uppdelad i hela tio rum där du kan få se och ta del av rekvisita, sketcher, kostymer, behind the scenes-action samt beskåda en 15 meter stor modell av Hogwarts Castle. Här hittar du även Dumbledores kontor, brygdklassrummet, familjen Weasleys hem och andra essentiella platser från filmerna och böckerna. Du kan fota dig själv på en kvast i the green room eller gå längs Diagon Alley. Ett absolut måste för alla Potterheads!

 

A: Warner Bros. Studio Tour London, Studio Tour Drive, Leavesden
08450 840 900

Pris: Vuxen: £77 Barn £72
Rail: Watford Junction. Du kan även åka buss från centrala London. Ta reda på mer här.
Tidpunkt: Måndag – fredag: 08.00 – 18.00 lördag – söndag 10.00 – 17.00

Boka biljetter till bra priser genom Visit Britain här

 

Mer information hittar du här.


 

Sherlock Holmes Walking Tour of London

 

Film och bok karaktären Sherlock Holmes är en storfavorit i London. Som välkänt finner man Sherlock Holmes museet vid Baker Street och man kan  dessutom gå på guidade turer i London som tar en genom de populära platserna som nämns i böckerna och som även visats i filmerna.  

En av dem är en walking tour på runt 2 timmar kring London och de platser Sherlock Holmes hållit till vid.

Sherlock Holmes har varit med i fyra romaner, 56 berättelser, stora filmer och en tv-serie, han har definitivt sett mycket av London!

 

A: 224 Piccadilly, St. James’s, London W1J 9HP, UK

Avgång utanför Criterion restaurant, Piccadilly Circus.

Turen avslutas vid Somerset House, Strand

Tel: +44 (0)20 7589 8212.

P: Vuxen £10, Barn: £12
T: Piccadilly Circus

 

Mer information och biljetter hittar du här.


london night tour

Naughty London: Sex, Drugs and Sausage Rolls

Upptäck Londons snuskiga sida med denna tur som utforskar diverse “flirtiga” egenskaper i staden. Den välinformerade guiden ger dig rolig och unik historisk information som till exempel hur det kommer sig att Londons biskop ägde alla bordeller, varför det var acceptabelt att ha nakna svärdsdueller på gatorna eller på vilken gata kardinalen blev ertappad med byxorna nere… En tur som tar dig tillbaka i tiden med allt ifrån pest till prostitution med insikt om det smutsiga livet hade att erbjuda förr i tiden.

 

A: The Bunch of Grapes Pub in St Thomas Street
P: £28 för tvaå personer. Deltagare måste vara över 16 år
T: London Bridge
Tidpunkt: Första och tredje fredagen varje månad kl 19.30

 

Mer information och biljetter hittar du här.


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss nya tips för saker vi borde pröva.