Museum i London

Mar 9, 2018 by

Share Button

Museum i London. Det finns oerhört många spännande museum att välja mellan, så vi har listat några de mest populära museerna i London. Här finns något för alla – perfekt för hela familjen under londonbesöket.

 

the british museum

The British Museum

Kanske Londons mest kända museum. British Museum grundades år 1753 och är ett av världens äldsta museer. Dess samlingar, som innehåller mer än sju miljoner föremål, är den största och mest omfattande i världen och kommer från alla kontinenter. Museets vision är att illustrera och dokumentera historien om människans kultur från dess början till idag.

 

A: 44 Great Russell Street, WC1B 3DG
Måndag – söndag 10.00 – 17.30

P: Gratis
T: Holborn

Mer information om The British Museum hittar du här.Tate Modern

Tate Modern

Tate Modern är ett galleri för internationell modern konst som är beläget i hjärtat av London. Det är en i familjen av fyra Tate-gallerier som finns runtom i Storbritannien. Tate öppnade år 2000 och riktar in sig på att ställa ut konst som skapats under 1900 – och 2000 talet. Konst från tidigare århundraden hittas på The National Gallery och The Victoria & Albert Museum.

Tate Modern ställer ut brittisk modern konst i alla former som bidrar till att skapa den moderna konsthistorian i England. Men Tate ställer även ut verk av konstnärer från alla världens hörn. Guidade turer pågår dagligen för alla besökare utan extra kostnad. Dessa guidade turer fokuserar på olika områden inom de pågående utställningarna. Varje tur är på 45 minuter och behöver inte bokas i förväg. För mer information om turerna, se Tate Moderns hemsida. Man kan även boka en privat guidad tur för två. Detta kräver dock bokning i förväg.

 

A: Bankside, SE1 9TG

Söndag – torsdag 10.00-18.00
Fredag och lördag 10.00-22.00

T: Southwark
P: Gratis med undantag för de större utställningarna

Mer information om Tate Modern hittar du här.


Tate Britain

Tate Britain

Tate Britain är ett av världens mest kända museer och hit vallfärdar konstintresserade från all världens hörn. Detta är det officiella nationella galleriet i Storbritannien och här finns föremål ända från 1500-talet. Du finner konstverk från stora brittiska konstnärer såsom Thomas Gainsborough, Peter Blake, William Hogarth, John Constable, Joshua Reynolds och Henry Moore. Dessutom är det på Tate Britain som Turner Prize Exhibition visas varje år.

 

A: Millbank, SW1P 4RG

Måndag – söndag: 10.00 – 18.00

T: Pimlico
P: Gratis med undantag för de större utställningarna

Mer information om Tate Britain hittar du här.


The National Gallery London

The National Gallery

National Gallery ställer ut västeuropeisk konst från 1200 – till 1800 talet. Museet grundades år 1824 och innehar en rik samling med över 2300 målningar från mitten av 1300 talet till 1900 talet. Museet har varje år fantastiska 5 miljoner besökare och samlingen med konstverk från konstnärer så som Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rembrandt, Anthony Van Dyck, Raphael, Giovanni Bellini, Vincent Van Gogh, Paulo Uccello och Claude Monet anses vara den främsta i hela världen.

 

A: Trafalgar Square, WC2N 5DN

Lördag – torsdag 10.00-18.00
Fredag 10.00-21.00

T: Charing Cross
P: Gratis med undantag för de större utställningarna

Mer information om The National Gallery hittar du här.


The National Portrait Gallery

The National Portrait Gallery

Tycker du om porträttmålningar är det här rätt museum för dig! Precis som The National Gallery ligger National Portrait Gallery vid Trafalgar Square och är ett konstgalleri i London med en samling porträtt av historiskt viktiga och berömda britter. Det var det första porträttgalleriet i världen när det öppnade 1856. National Portrait Gallery har ständigt nya spännande utställningar med fotografer och konstnärer från hela världen med fokus på porträtt.

 

A: St Martin’s Place, WC2H 0HE

Lördag – onsdag 10.00-18.00
Torsdag och fredag 10.00-21.00

T: Leicester Square
P: Gratis med undantag för de större utställningarna

Mer information om The National Portrait Gallery hittar du här.


Museum of London

Museum of London

På Museum of London hittar du allt du behöver veta om historian bakom denna fantastiska stad. Här finns dokumenterat både historiska händelser, nutida pågåenden och framtida händelser. Museum of London har över två miljoner objekt i sin kollektion och har även ett utav de största arkeologiska arkiven i Europa.

Du kan hitta permanenta utställningar såväl som speciella utställningar som visas under en kortare tidsperiod. Man kan även beskåda virtuell konst via museets hemsida.

 

A: London Wall, EC2Y 5HN

Måndag – söndag 10.00 -18.00

P: Gratis med undantag för de större utställningarna
T: St. Paul’s

Mer information hittar du här.


victoria and albert museum

Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum är uppkallat efter Drottning Victoria och Prins Albert och kallas ofta ”V n A” av konstintresserade Londonbor.

På museet – som blivit utnämnt till Londons bästa museum 2018 av Time Out – finns något som passar alla. Här hittar du skulpturer, tavlor, smycken och fotografier från Kina, mellanöstern, Storbritannien, Baltikum och till och med Skandinavien. Museet är stort: det täcker hela 51.000m2 och innehåller 145 gallerier.

V&A museum har som mål att bli ett världskänt museum med expertis och konst utöver det vanliga. Guidade turer pågår dagligen för alla besökare utan extra kostnad. Varje tur är 45 minuter och behöver inte bokas i förväg. För exakta tider se V&A’s hemsida.

 

A: Cromwell Road, SW7 2RL

Lördag – torsdag 10.00-17.45 (olika delar av utställningarna stänger vid olika tider, se hemsida för exakt information)
Fredag 10.00-22.00

T: South Kensington
P: Gratis med undantag för de större utställningarna

Mer information om Victoria & Albert Museum hittar du här.


Natural History Museum

Natural History Museum

Natural History Museum är Englands motsvarighet till Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Skillnaden är att Londons museum är ett av de största i världen: Natural History Museums samling sträcker sig till hela 70 miljoner objekt! Museet är världsberömt för forskning och har specialiserat sig på taxonomi, identifiering och bevarande av växter, djur, fossiler, sten och mineralprover. De har även en speciell utställning med dinosaurieskelett. Museet är också särskilt känd för sin utsmyckade arkitektur. Byggnaden uppfördes 1860 i romersk-bysantinsk stil och är helt fantastisk, med högt till tak och många vackra detaljer.

 

A: Cromwell Road, SW7 5BD

Måndag – söndag 10.00 – 17.50

P: Gratis med undantag för de större utställningarna
T: South Kensington

Mer information om Natural History Museum hittar du här.


Science Museum London

Science Museum

Science Museum har mer än 300 000 föremål i sina samlingar. Museet har hela sju våningar med både informativa och underhållande utställningar. Du kan bland annat hitta en flygsimulator, läsa om utvecklingen inom modern vetenskap, medicin och teknik. Mycket familjevänligt museum!

 

A: Exhibition Road, SW7 2DD

Måndag – söndag 10.00 – 18.00

P: Gratis med undantag för IMAX-biografen som kostar extra
T: South Kensington

Mer information om Science Museum hittar du här.


Design Museum London

Design Museum

Museet omfattar produkt- och industri design samt grafik, mode och arkitektur. Design Museum erbjuder även workshops och kurser för vuxna och barn. Det grundades 1989 och säger sig vara det första museet för modern design. Design Museum flyttade till Kensington år 2016 och deras nya byggnad är en spektakulär homage till modern design – absolut värt ett besök för vacker visuell stimulans!

 

A: 224-238 Kensington High Street, W8 6AG

Måndag – söndag 10.00 – 17.45

P: Gratis med undantag för vissa utställningar
T: High Street Kensington 

Mer information om Design Museum hittar du här.


Royal Air Force Museum

Royal Air Force Museum

På Royal Air Force Museum hittar du över 100 flygplan från hela världen. Museet är en interaktiv lekplats för flygplansälskare och här finns allt ifrån moderna flygplan till flyg som används inom militären. Museet omfattar en av endast två överlevande Vickers Wellingtons i världen och Avro Lancaster S-Sugar, som flög på 137 uppdrag. Museet innehåller också den enda kompletta Hawker Typhoon och den enda Boulton Paul Defiant i världen. Förstår du vilka plan det är? Då bör du åka dit snarast!

 

A: Grahame Park Way, NW9 5LL

Måndag – Söndag 10.00-18.00

P: Gratis
T: Colindale

Mer information om Royal Air Force Museum hittar du här.


London Transport Museum

London Transport Museum

London Transport Museum vill bevara och förklara transportens arv från London. Museet verkar från två platser i London. Den största anläggningen finns i Covent Garden och är öppen för allmänheten varje dag. Den andra platsen, som ligger i Acton, är känd som London Transport Museum Depot och är i huvudsak en lagringsplats som är öppen för vissa regelbundna besökare under året.

 

A: Covent Garden Piazza, WC2E 8HD

Måndag – torsdag 10.00 -18.00
Fredag 11.00-18.00
Lördag – söndag 10.00 –18.00

P: Vuxen: £17.50 Barn upp till 18 år går gratis.
T: Covent Garden

Mer information om London Transport Museum hittar du här.


Imperial War Museum

Imperial War Museum

Imperial War Museum har en stor samling konst och krigsinformation från 20-talet fram till idag. Krigsutställningarna innehåller allt från maskiner som fanns under krigen till officiella meddelanden, manuskript, krigslitteratur och andra mer personliga föremål. En permanent utställning är Förintelseutställningen med filmer, dokument, fotografier och efterlevandes vittnesmål som finns för att vittna om nazisternas förföljelse av judar och andra grupper under andra världskriget (rekommenderas inte för barn under 14 år).

Barnens krigsavdelning på museet undersöker andra världskriget genom ögonen på brittiska barn, de som evakuerades liksom de som stannade kvar i städerna, med hjälp av originalbrev, dagböcker, teckningar och fotografier.

 

A: Lambeth Road, SE1 6HZ

Måndag – söndag 10.00 – 18.00

P: Gratis med undantag för de större utställningarna
T: Lambeth North

Mer information om Imperial War Museum hittar du här.


National Maritime Museum

National Maritime Museum

På National Maritime Museum hittar du allt om Londons sjöfartshistoria. Allt möjligt om havet, handel som gjorts till havs och dess inverkan på världen finns dokumenterat här. Utställningarna informerar också om den globala uppvärmningen, utfiskning och föroreningar. Du kan även hitta ett Planetarium där det dagligen visas en föreställning om solens hemligheter. Är man intresserad av miljö, vatten eller handel så är det här museet någon du verkligen bör gå till för att få omfattande information om allt havs relaterat.

 

A: Romney Road, SE10 9NF

Måndag – söndag 10.00 – 17.00

P: Gratis med undantag för de större utställningarna
T: Ta tuben till Bank, byt där till DLR (Docklands Light Railway) och åk till stationen Cutty Sark.

Mer information om National Maritime Museum hittar du här.


Cutty Sark

Cutty Sark

Det legendariska skeppet Cutty Sark öppnades som ett nytt museum i april 2012 efter att delvis ha förstörts i en brand våren 2007. Seglarfartyget byggdes 1869 och var det snabbaste skeppet för sin tid. Hon är även det sista stående tefartyget: under 1870 till 1877 tog hon de första telasterna från Kina till Storbritannien. Här kan du utforska lastrummet där dyrbar last lagrades på forna, episka resor till Asien och låtsas att du balanserar en 963 ton tung nationalskatt på en hand.

 

A: King William Walk, SE10 9HT

Måndag – söndag 10.00 – 17.00

P: Vuxen: £13.50 Barn: £7.00

T: Cutty Sark

Mer information om Cutty Sark hittar du här.


Madame Tussauds

Madame Tussauds

Vill du ha tungmätartävling med Miley, posera med drottningen, E.T eller killarna i One Direction? Madame Tussauds har världens största kollektion av vaxdockor, alla modellerade efter vår tids största filmikoner, kungligheter, artister, atleter, poeter och politiker. Kändisar helt enkelt! På museet hittar du över 400 figurer i mänsklig storlek. The Chamber of Horrors – skräckkammaren – finns till för de mest vågade. I detta separata rum finns avbildningar av avrättningar, blodiga huvuden utan kroppar och historiska mördare så som Adolf Hitler och Guy Fawkes. Museet slog först upp dörrarna för nästan 200 år sedan och är en av Londons mest populära turistattraktioner.

Den 16 maj 2015 öppnade Madame Tassuads Star Wars utställning. Några av filmvärldens mest legendariska karaktärer, därav Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn och Anakin Skywalker, finns på display i ett multimiljonprojekt skapat ihop med Lucasfilm och Disney. Ett måste för Star Wars fans!

 

A: Marylebone Road, NW1 5LR
Måndag – söndag: 9.30 – 17.30

P: Vuxen (16+) £30.00 vid dörren (£33.00 från och med 16/05/2015), £22.50 online. Barn (4-15 år) £25.80 vid dörren (£28.80 från och med 16/05/2015), £19.29 online.
T: Baker Street

Köp biljetter till Madame Tussauds här. 

Läs mer om Madame Tussauds.


Se även

Marknader London
Gratis London
Annorlunda hangouts
Shopping London
Vintage London
Musikaler London
Weekend London
Sightseeing London