Vintage och second-handbutiker i London

Apr 11, 2018 by

Share Button

Vi har listat de bästa vintage och second-handbutikerna i London. Med profiler som Kate Moss och Alexa Chung i täten för Londonstilen har vintagemodet blivit otroligt populärt. Runtom London finns otaliga butiker där du kan fynda secondhand och unika modeskatter – vi har listat några av de bästa för den shoppingsugne. 


 

beyond retro

Beyond Retro

Kedjan Beyond Retro grundades i östra London och har sedan dess öppnat upp ett antal butiker runt om i Stockholm. Vintagekedjan har snabbt blivit en given favorit bland modestudenter, stylister, vintage-entusiaster och en och annan nybörjare. Butiken i Shoreditch är fullpackad med över 10 000 produkter och här hittar du allt från silkesscarfar till underbara klänningar. Det bästa är priserna som jämfört med många andra vintagebutiker hålls relativt låga. Kom hit när du har mycket tid att fynda bland klädstängerna, på lördagar bjuds även olika band in till att spela för kunderna.

 

A: Finns i Dalston, Soho och Shoreditch.

Tel: + 44 207 729 9001

www.beyondretro.com


 

Pandora’s Dress Agency

På en tyst bakgata ett stenkast från Harrods ligger Pandora. Här lämnar de välbärgade damerna i Knightsbridge sina designerkläder när de inte längre faller i smaken och ofta kan du hitta väskor, skor och kläder från senaste runwaykollektionerna till salu här. Hervé Leger, Louboutins och Chanel så det knakar om det! Inte billigt, men fortfarande bra mycket bättre pris än nyköp! De har ofta rea – glöm inte att kolla de färgade prislapparna som sitter på alla plagg för att se om det är extrapris!

 

A: 16-22 Cheval Pl, Knightsbridge, London SW7 1ES, UK

Tel: +44 20 7589 5289

T: Knightsbridge

 

www.pandoradressagency.com


Rellik

Rellik är en välkurerad och exklusiv designergrotta som specialiserar sig på unika märkeskläder. Tidningar som Vogue och Harpers Bazaar lånar ofta kläder här för deras fotograferingar och personalen är modeexperter. Priserna är höga för att matcha deras utbud av “high fashion”, så kanske inget för den som letar lågprisfynd.

 

A: 8 Golborne Gardens, London W10 5NW

Tel: +44 20 8962 0089

T: Westbourne Park

www.relliklondon.co.uk


absolute vintage

Absolute Vintage

Ett stenkast bort från Beyond Retros flaggskeppsbutik ligger Absolute Vintage. Här samlas vintage från 1930-1980. Butiken är belägen i trendiga Shoreditch och är ett himmelrike för alla väsk- och skoälskare. Butiken rymmer mer än 1000 par skor och massvis med väskor. Priserna är väldigt bra och härifrån går man sällan tomhänt…

 

A: 15 Hanbury Street, E1 6QR

Tel: +44 20 7247 3883

T: Liverpool Street

www.absolutevintage.co.uk


rokit vintage clothing

Rokit Vintage Clothing

Som en guldgruva av vintageskatter började Rokit som ett marknadsstånd i Camden 1986 och har nu hela fyra butiker i London. Rokit dominerar med sitt autentiska och eklektiska utbud av klassisk, men unik klädsel. Rokit ger alla möjlighet att anta en ny stil; du hittar alltid något distinkt och lite ovanligt. Vintagekläderna marknadsförs regelbundet i media som illustrerar den myriad av kläder som erbjuds. Många stylister använder Rokits kläder och accessoarer i plåtningar för tidningar som Vogue, Dazed & Confused och i-D.

 

A: Finns i Camden, Brick Lane och Covent Garden

Tel: + 44 207 375 3864

www.rokit.co.uk


vintage shopping portobello road

Scarlet Pimpernella

Här har vi en Notting Hill favorit! Med ett konstant flöde av nya skatter som ofta är lite extra excentriska; vissa kläder kommer direkt från någon teaterföreställning eller från ägarens privata samling. Har du tur hittar du samlarobjekt för helt ok priser. Scarlet Pimpernella föredrar cash framför kortbetalning: använd det till din fördel och pruta lite…

 

A: 293 Portobello Road

T: Ladbroke Grove

 


One of a Kind

Detta är inget för nybörjare… One of a Kind är mer som ett modearkiv för inbitna modevetare, helt ärligt. De officiella öppettiderna är varje dag mellan 10 – 18.30, men dessa är högst opålitliga och det är inte alltid möjligt att komma in. Kommer du väl in i butiken kan du få chansen att bli inbjuden till det bakre rummet där unika skapelser hänger från taket. Det sägs att Kate Moss, samt en rad kända modeskribenter och stylister, lämnar sina gamla trasor här när de tröttnat på dem. Riktiga samlarobjekt, helt enkelt!

 

A: 259 Portobello Road, Notting Hill, London, W11 1LR

Tel: +44 (0)2077925853

T: Notting Hill Gate eller Ladbroke Grove

www.oneofakindvintagestore.com


retro notting hill

Retro Clothing Exchange

Den här affären är fullpackad från golv till tak med kläder, skor, väskor, jackor, pälsar, solglasögon… ta god tid på dig när du kommer hit, fö du kommer vilja kamma igenom det stora utbudet. Retro Clothing har mycket designerplagg för sjyssta priser. Missa inte nedervåningen där de ofta har rea!

 

A: 28 Pembridge Rd, London W11 3HL, UK

Tel: +44 20 7727 2040

T: Notting Hill Gate

Besök deras Facebooksida Retro Clothing Exchange


hunky dory vintage brick lane

Hunky Dory

Hunky Dory har samlat allt det bästa från perioden 1940-1970 talet. Vad som gör butiken extra speciell är deras stora utbud manskläder med otaliga kavajer, kostymer och skor. Men det finns även mycket för damer här; håll utkik efter rockabillyklänningar och fina handskar och hattar i gott skick.

 

A: 226 Brick Lane, London E1 6SA

Tel: +44 20 7729 7387

T: Shoreditch High Street

www.hunkydory.com


Anita’s Vintage Fair

Detta är förvisso inte en klädbutik, men Anita’s Vintage Fair måste nämnas iallafall. Handplockade säljare väljs ut för att ställa ut sina vintagegods på den här marknaden/utställningen som äger rum några gånger per år i Chelsea och Battersea. Här hittar du allt från vintage underkläder till Hermés scarves och original filmaffischer från Hollywoodklassiker. Värt ett besök bara för att strosa runt och titta på de unika kläderna och prylarna!

 

A: 106 East Dulwich Road, London, SE22 9AT

Tel: +44 (0) 7768 346 999

 

Kolla hemsidan för uppkommande utställningar www.vintagefashionfairs.com

 


hirst antiques

Hirst Antiques

Aladdins grotta finns på riktigt! Hirst Antiques specialiserar sig på smycken i alla former och att komma in här är en glitterglad skatas största dröm. Tänk dig klassiska samlarobjekt som YSL smycken, tunga Chanel kedjor i guld, tiaror, art deco smycken och chokers i all oändlighet. Hela butiken är prydligt upplagd med en färgkoordinerad display och vänlig personal som gärna visar dig undangömda godbitar om du specificerar vad du letar efter.

 

A: 59 Pembridge Rd, London W11 3HN,

Tel: +44 20 7727 9364

T: Notting Hill Gate

 

Hirst Antiques 


Fler vintage och Second-handbutiker:

Absolute Vintage
Beyond Retro
Blackout I
Blitz
Circa Vintage
Dolly Diamond
Pop Boutique
Radio Days
Relik
Retromania
Rokit
What the butler wore
Wow Retro