Bussturer och sightseeing i London

Mar 26, 2018 by

Share Button

Bussturer och sightseeing i London – bästa sättet att uppleva stadens alla sevärdheter, helt klart! Hoppa på en sightseeingbuss för att se alla historiska platser på ett smidigt sätt utan att trängas med tusentals turister. Bussarna – som är ikoniska för London i sig – finns i en rad olika teman. Vad sägs om en spökbuss? Eller en mer elegant afternoon tea- buss? LondonSwedes listar de bästa bussturerna i London!


original london sightseeing tour bus

Original London Sightseeing Tour

The Original London Sightseeing Tour har funnits i över 50 år och är en mycket populär Hop-on Hop-off sightseeingtur i London. Guiderna som guidar dig runt stan är mycket kunniga och ger dig intressant och rolig fakta om London och alla dess byggnader. Med en biljett får du åka fritt i 24 timmar och själv välja var du vill stiga på och av bland de över 90 stoppen som finns. Du kan välja på tre olika bussrutter: den gula och röda som tar dig till Londons allra största sevärdheter samt den blå turen som tar dig till Londons största museer. Alla tre rutterna ingår i biljetten. Dessutom ingår tre guidade turer till fots och en biljett till en båttur på Themsen.

 

A: The Original London Visitor Centre, 17-19 Cockspur Street, Trafalgar Square, London, SW1Y 5BL

P: Om du bokar i förväg eller köper online: Vuxen: £29.00 Barn 5-15 år: £13.50. Att köpa biljetter på plats kostar mer.
T: För Visitor Centre: Piccadilly Circus

Boka biljetter här. 

Mer information om Original London Sightseeing Tour hittar du här.

 


The Big Bus Company

The Big Bus Company

The Big Bus Company är bussföretaget som specialiserar sig in i minsta detalj på sina städer. De har guidade bussturer i flertalet städer såsom Hong Kong, Abu Dhabi, Shanghai och Philadelphia och vill ge alla sina gäster en perfekt bussupplevelse över städerna. Ett pålitligt namn inom sightseeing, helt enkelt! Du kan kliva på och av bussen vid mer än 50 stopp och här får du en 24-timmars biljett som kommer att ge dig tid att utforska Londons sevärdheter. I biljetten ingår också en gratis mini-kryssning på Themsen, guidade promenader och gratis wifi på bussen – perfekt om du vill instagramma din upplevelse!

 

A: The Big Bus Information Centre, 48 Buckingham Palace Road, London, SW1W 0RN

P: Om du bokar i förväg eller online: Vuxen £30 Barn 5-15: £16.20. Att köpa biljetter på plats kostar mer.
T: Victoria

Boka biljetter här.

Mer information om The Big Bus Company hittar du här.

 


Evan Evans Sightseeing Tours

Evan Evans Sightseeing tours är ett mindre företag som vill göra sina bussturer mer personliga. De vanligaste turerna kallas ”Classic Tours” och eskorteras alltid av professionella guider. Kanske får du till och med Evan Evan själv som guide. Företaget erbjuder också flertalet specialturer, bland annat den otroligt populära Warner Bros Studio Tour – ett måste för Harry Potter fans! Evan Evans har även en afternoon tea ride som erbjuder klassisk brittisk fika medans du ser alla populära attraktioner. För den som vill utanför London finns det även turer som går till bland annat Windsor Castle och Stonehenge. Vid turer som startar på morgonen hämtas du upp vid ditt hotell eller närliggande plats av turbussen.

 

P: Priserna varierar beroende på vilken tur du väljer, se länken nedan för mer information. Bokning görs via hemsidan eller via telefon på +44 (0)20 7950 1777

Boka biljetter här.

 


london duck tours

London Duck Tour

Det här är en av Londons ovanligaste sightseeing turer. London Duck Tour är mer än en busstur eller en båttur – den erbjuder både och! Företaget erbjuder minst sagt en annorlunda upplevelse där du både får vara på land och i vatten i ett och samma fordon: dessa speciella fordon, formade som en anknäbb, är både buss och båt. Turen håller på i ungefär 75 minuter och startar varje halvtimme med start 10.30. Boka helst i förväg eftersom biljetterna brukar ta slut kring helger och skollov.

 

OBS! Pga pågående renovering av Londons avloppssystem så går London Duck Tours för närvarande bara paå land men förväntas kunna dyka ner i vattnet igen 2018!

 

A: Chicheley St. Waterloo London, SE1 7PY

P: Vuxen från £20, Barn från £14
T: Waterloo

Boka biljetter här.

Mer information om London Duck Tour hittar du här.

 


city cruises london

City Cruises

Att åka båt över Themsen är fantastiskt och behöver inte heller vara alltför dyrt: City Cruises vill behålla lyxkänslan med båtturen samtidigt som priset inte ska förstöra. Företaget erbjuder både sightseeingkryssningar, lunch- och middagskryssningar samt danskryssningar på Themsen – året runt. City Cruises har fyra olika pirer: Westminster Pier, London Eye Pier, Tower Pier och Greenwich Pier och du kan köpa biljetter mellan två av dessa pirer eller en hop on hop off biljett som gör att du kan åka till alla fyra. Biljetter kan köpas upp till ett år i förväg online eller vid den pir du startar din resa på.

 

P: Vuxen från £10, Barn från £5
T: För Westminster Pier & London Eye Pier; Westminster, För Tower Pier: Tower Hill, För Greenwich: DLR Cutty Sharks

Boka biljetter här.

Mer information om City Cruises hittar du här.


The London Time Tours

Upplev alla Londons viktigaste platser med hjälp av den mystiske och karismatiska Professor Quantum! En knäpp professor som kan allt om Londons historia leder dessa populära och roliga turer runt staden. Stig på den ikoniska routemaster bussen och välj mellan olika typer av bussturer såsom Old London Brought To Life!, History Made Real! och Sights Aplenty!. Alla turer lovar en interaktiv och teatralisk beskrivning av platser som besöks – roligt sightseeingäventyr för hela familjen!

Turerna ar drygt en timme långa och avgår varje lördag och söndag klockan 14.30. Se hemsidan för avgångstider under veckodagar och skollov.

 

A: Grand Hotel, 8 Northumberland Avenue off Trafalgar Square.

P: Vuxen: £20 Barn 0-15 och studenter: £15

T: Trafalgar Square

Boka biljetter här.


ghost bus London

 Ghost Bus – skräckfylld resa genom London

Alla ombord denna buss bör vara beredda på en skrämmande åktur runt den mörka delen av London. The Ghost Bus Tours klassiska routemaster buss har gjorts om för att ge passagerarna Londons första “Fright Bus” tjänst. Ombord finns karaktärer bortom de vanliga för att skrämma och underhålla. Konduktören du har kommer i mörkret berätta om hemsökta slott, gömda begravningsplatser och skelett under huvudstadens kullerstansgator. Och du vet aldrig vad som väntar runt hörnet…

Turerna går dagligen 19.30 och 21.00

 

A: 8 Northumberland Avenue  London WC2N 5BY

P: Vuxen: £23 Barn 5-15: £15

T: Trafalgar Square

Boka biljetter här.


Vi vill gärna följa era äventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss nya tips för saker vi borde pröva.