Opera och klassiskt i London

Mar 29, 2018 by

Share Button

Opera och klassiskt i London – vad kan bli mer kulturellt än det? Huvudstaden har ett enormt utbud av förstaklassiga musikkonserter och balettuppvisningar med klassiska uppsättningar såväl som nya namn. LondonSwedes listar de bästa ställena i London för att se opera- och balettföreställningar.


 

royal opera house

Royal Opera House

Royal Opera House är ett av världens största operahus och bjuder på förstklassig opera. Operahuset har även blivit ett hem för Kungliga Baletten. Här ser du moderna kompositörer såsom Harrison Birtwistle, Mark-Anthony Turnage and Thomas Adès samt andra klassiska mästerverk. Arenans mindre utrymmen bjuder på en line-up av experimentella dansframträdanden.
Att se en opera eller balettföreställning på Royal Opera House är något alla borde göra någon gång i sitt liv – en sann kulturupplevelse.

 

A: Bow St, London, WC2E 9DD

+44(0)20 7240 1200

T: Covent Garden

 

Mer information på Royal Opera House


coliseum english national opera

Coliseum – English National Opera

Coliseum har plats för 2359 åhörare vilket gör det till den största auditoriumet i London. Coliseum är också känt för den vackra arkitekturen både i interiören och exteriören. Opera och balett syns ofta på programmen men till skillnad från Royal Opera House genomförs alla framträdanden här på engelska. Störst, bäst och vackrast alltså: det känns ju helt rätt att se en föreställning här!

 

A: St Martin’s Lane, London, WC2N 4ES
T:Leicester Square

 

Mer information om English National Opera och vad som visas just nu hittar du här.


wigmore hall

Wigmore Hall

Wigmore Hall är känt över hela Europa för att ha näst intill perfekt akustik. Detta har bidragit till att Wigmore Hall har en unik plats i Londons musikliv och är en viktig plattform för världens mest eftertraktade solister och kammarmusiker. Här framförs även uppträdanden av nykomlingar och unga talanger. Lokalen är designad av Thomas Edward Collcutt som även designat lyxhotellet Savoy Hotel i London. Wigmore Hall har precis som Savoy en lyxig atmosfär och en häpnadsväckande arkitektur och design.

 

A: 36 Wigmore St, London, W1U 2BP

+44 (0)20 7935 2141
T:Bond Street eller Oxford Circus

 

Mer information om Wigmore Hall och vad som visas just nu hittar du här.


kings place london

Kings Place

Kings Place öppnade under hösten 2008. Här hittar du all möjlig musik från jazz och folk till rock och musikaler. Lokalen används inte bara till musikkonserter utan också för visuell konst, utställningar och seminarier. Ibland har de till och med poesiutsällningar, performance art och spoken word. Kings Place är alltså ett modernt och trendigare auditorium.

 

A: 90 York Way, London, N1 9AG

+44 (0)20 7520 1440
T: Kings Cross

Mer information om Kings Place och vad som visas just nu hittar du här.


barbican centre

Barbican Centre

Barbican Hall är ett auditorium för 1949 åhörare. Här framförs årligen över 90 klassiska konserter, samt rock, folk och jazz konserter. Både London Symphony Orchestra och BBC Symphony Orchestra har nära samarbeten med detta musik center som var en gåva till folket från London och sägs ha kostar £400 miljoner att bygga. Barbican Center framför även banbrytande dans och teaterföreställningar i dess mini studio, The Pit.

 

A: Silk St, London, EC2Y 8DS

+44 (0)20 7638 8891
T:Barbican

 

Mer information om Barbican Centre och vad som visas just nu hittar du här.


 royal albert hall

Royal Albert Hall

Sedan öppnandet 1871 har Royal Albert Hall spelat en viktig roll för Londons kulturscen. Allt ifrån opera, ballett, rockkonserter, mässor och ceremonier äger rum i den magnifika lokalen som rymmer över 5000 platser. En specialitet att hålla utkik efter är filmvisningar av olika mästerverk ackompanjerade av live klassisk musik – en mäktig upplevelse! Royal Albert Hall har över 390 föreställningar per år, så titta igenom deras fullspäckade schema för att hitta något som faller just dig i smaken.

 

A: Kensington Gore, Kensington, London SW7 2AP, UK

+44 (0)20 7638 8891
T: South Kensington

 

Mer information om Royal Albert Hall och vad som visas just nu hittar du här.


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss tips för saker vi borde testa.