Transaktioner mellan Sverige och England

Aug 19, 2018 by

Share Button

När man ska föra över pengar till utlandet finns det fler alternativ än vad många tycks tro. Banken har blivit ett standardsätt att genomföra sina internationella transaktioner på men det finns många andra bra valmöjligheter, så som TransferWise, PayPal, Western Union, CurrencyFair.com och Moneygram. Nedan hittar du information och priser för de olika möjligheterna.

 

 

Vad är kostnaderna?

 

Hur går transaktionen till?

Bank: När du gör en överföring genom bank krävs att du har mottagarens namn, adress, IBAN-nummer och Bickod. Du betalar ett pris för avsändarbankens kostnader och mottagaren betalar det pris som tillkommer i utlandet. Transaktionen kan ta upp till 8 dagar beroende på mottagarens land. Kostnad beroende på bank men runt 300 – 450 kr

 

TransferWise: Du registrerar dig väldigt enkelt. Du behöver mottagarens  namn, adress, IBAN och Bic kod. Du kan göra överföringen genom online banking eller genom att betala med ditt debit/kreditkort direkt. Överföringen tar mellan 4-7 dagar. Väldigt säkert och effektivt sätt. Kostnad 0.35% av beloppet med vår kod: 

http://transferwise.evyy.net/c/83307/26105/985

 

PayPal: Med PayPal kan du snabbt och enkelt föra över pengar. Det fungerar på så sätt att varje kund har en e-mail som fungerar som kontonummer. När pengarna har skickats får mottagaren ett meddelande om att en överföring har skett och har därefter 30 dagar på sig att godkänna transaktionen. Kostnad 4% av den totala kostanden.

 

Western Union: Western Union är ett snabbare alternativ än en traditionell banköverföring. Transaktionen kan ske både online och personligen via ett av Western Unions kontor.  Pengarna hämtas ut hos ett Western Union ombud i mottagarlandet.  Kostnad 125 kr

 

CurrencyFair.com: CurrencyFair är en onlinetjänst som utesluter onödiga avgifter och dyra växelkurser. Företaget erbjuder ett marketplace där privatpersoner med olika valutor kan mötas för att utbyta valutor. För att kunna ta del av deras marketplace behöver du endast registera dig på deras hemsida.

 

MoneyGram: Moneygram är ett överföringssätt likt Western Union. För att transaktionen ska fungera krävs att du har en ID-handling med dig när du uppsöker ett ombud. När du kommit till ombudet fyller du i en blankett med information om överföringen.  Mottagaren behöver endast referensnummer och ID-kort för att hämta ut transaktionen hos närmaste ombud. Kostnad 110 kr

 

Vinnare:

Transferwise är ett företag som minskar kostnaderna för dina internationella transaktioner.  Företaget som bankerna är rädda för: TransferWise fick en investering av samma person som hjälpte Mark Zuckerberg under Facebooks första dagar – Peter Thiel. Taavet Hinrikus är en av grundarna till företaget och var också den första anställda på svenska företaget Skype.

Med TransferWise kan du spara upp till 90% på din internationella transaktioner och få tillbaka upp till 6% på valutaväxlingar. Det här kan de erbjuda genom att utesluta banker som mellanhand. Istället har de skapat ett marketplace där privatpersoner med matchande behov möts. Genom att utesluta transaktioner till utlandet kan du undvika onödiga kostnader som tillkommer vid överföringarna.

 

Använd vår kod när du signar upp: http://transferwise.evyy.net/c/83307/26105/985