De bästa sätten att följa sommarens fotbolls-VM 

May 23, 2018 by

Share Button

Fotbolls-VM 2018

 

Så var det dags igen. Efter en riktig kvalrysare mot Italien där Sverige knep åt sig sista biljetten till VM i Ryssland, laddas det nu något riktigt ordentligt inför sommarens mega-evenemang. Frågorna staplas kring den svenska truppen: kommer vi klara oss utan våran kanske genom tiderna bästa spelare, Zlatan Ibrahimovich? Enda sättet att ta reda på det är att följa varje skott, passning och räddning, vilket leder oss till nästa viktiga fråga: var och hur följer vi bäst detta?


Källa: Pixabay

 

Vi har turen att leva i en sådan högteknologisk värld att våra valmöjligheter bara bli fler och bättre. Om du inte har sparat ihop dina slantar och ska sticka iväg till Ryssland och se matcherna live, är det nog enklast att bänka sig framför TV:n. Många har dock förargat sig över den olyckliga tidsskillnaden mellan Ryssland och Västeuropa, vilket har betytt att många matcher spelas på tidiga eftermiddagen mitt i veckan – då många är på jobbet eller på väg någonstans. Har du inte tillgång till en TV kan du fortfarande följa matcherna online. Bookmakers som William Hill erbjuder live-information om matcherna, och med livebetting kan man också satsa på olika odds under matchens gång, samtidigt som du kanske är på väg till ditt tåg eller tar en snabb rast på jobbet.

 

Källa: Pixabay

 

Medan vissa saker är roliga att spekulera om kan det vara skönt att vara säker på andra ting. I Sverige har man spänt följt den svenska målvakten Robin Olsens kamp mot en enträgen skada, men nu har lyckligtvis det blivit bekräftat att han medverkar i VM. En annan sak som är bra att vara säker på är hur man bäst ska kunna följa Olsens och Sveriges framgångar (hoppas vi) i London.

 

Nordic Bar

Bara ett stenkast ifrån Oxford Street hittar vi Nordic Bar. Har du lite hemlängtan rekommenderas alltså detta guldkorn mitt i centrala London. Med ett sådant namn har självklart har pubägarna sett till att du kan se svensk fotboll samtidigt som du sköljer ned en pint mörk, engelsk öl. Dessutom finns det även möjlighet att spela pingis. Puben är ganska liten, så tänk på att komma i tid om kvällen bjuder på derby eller en annan toppmatch från Allsvenskan.

 

Kosmopol 

Detta svenskägda hak ligger i Fulham och tar ca 30 gäster men här garanteras svensk stämning och ägaren Fredrik brukar bjuda på varm korv till första gästerna

 

Svenska kyrkan

Det finns även ett kanske något otippat men väldigt populärt alternativ genom Svenska Kyrkan i London. De öppnar gärna dörrarna för allmänheten och visar ofta populära svenska evenemang som Melodifestivalen eller när svenska fotbollslandslaget spelar viktiga matcher som kvalmatcher och givetvis EM och VM-slutspel.

 

Källa: Pixabay

 

Känner du inte för att trängas på pubar och skråla med gemene man är det naturligtvis möjligt att lägga upp fötterna i soffan, öppna en påse chips och följa matchdramat på TV. Alla matcherna i England sänds på antingen BBC eller ITV, de två vanligaste kanalerna som man inte behöver betala för. Det är definitivt ett av de mest populära sätten att se på matcherna, då VM-finalen mellan Argentina och Tyskland slog tittarrekord i det vinnande landet, med hela 35 miljoner tittare! Även i Sverige var det högt, trots att de inte kvalade in till mästerskapen – vilket betyder att detta året kommer vara ännu mer populärt bland svenskar framför TV:n.