4 saker att göra i London

Sep 2, 2019 by

Share Button

Det finns flertal turistfällor i London, saker som alla säger du borde göra. För att uppleva London på riktigt gäller det att leva som en äkta Londonbo och göra några klassiska saker som vi gärna associerar med Englands huvudstad. Känn på livet som britt och testa några av de här 4 sakerna!

 

Gå på en fotbollsmatch i London

Även om du inte är en äkta supporter borde du testa att gå på en engelsk fotbollsmatch. Stämningen går inte att beskriva, den måste upplevas. Publiken har sådan inlevelse, supportrarna styr stämningen med sång och hejaramsor och efteråt är det tradition att träffas på puben för att fira eller sörja. Här kan du läsa mer om Fotboll i London!

Testa och att spela på oddsen inför matchen, det är vanligt att engelsmännen bettar på matcherna och det ger lite mer krydda till matchen när du har en personlig insats i utfallet. Du kan använda svenska tjänster såsom Tippat.se om du inte är familjär med den engelska bettingmarknaden.

 

En pubkväll

Hitta en pub i London utanför turistområdena och sätt dig vid baren. Ta ett snack med bartendern och var inte rädd att heja på de andra. Att spendera en kväll på puben en veckodag är mycket vanligare än i Sverige. Puben håller öppet sent och serverar enklare varmrätter under eftermiddagen. Även om du inte hittar någon att samtala med är det intressant att studera folket som kommer in, tjuvlyssna lite på deras konversationen och insupa den brittiska vardagen. Vi har listat pubar i London med uteserveringar här!

 

I England är det vanligare att träffa vänner och kollegor utanför hemmet än i, vilket gör puben den naturliga samlingsplatsen. Det är inte lika vanligt som i Sverige att bjuda hem personer för att bara hänga vid köksbordet eller i soffan.

 

Ät curry – mycket curry!

Engelsmännen är förälskade i curry och har varit det i många årtionden. Redan 1747 trycktes en kokbok där man ger recept på curryrätter. Kopplingen mellan England och curry är enkel: Indien tillhörde England väldigt länge. Engelska soldater, forskare, missionärer och civila som bodde i Indien fattade tycke för de kryddstarka rätterna och tog med sig recepten till England. Med åren har många recept modifierats för att passa de engelska smaklökarna, många starka kryddor har därmed tonats ned i traditionella maträtter som Tikka Masala-kyckling. Den mest kända gatan som folk kommer till London för när det gäller en bra curry är faktiskt Brick Lane i Shoreditch, tro det eller ej 🙂 

Ge dig därför ut på stan och ät curry till lunch och middag, testa olika sorter och restauranger för att hitta din favorit! Det finns tusentals goda curryrätter att testa.

 

 

Hemlängtan? Prata om vädret!

Många invandrare och turister tycker att svenskar är dålig på att prata med främlingar för vi pratar så mycket om vädret. Men de som har bott här tillräckligt länge inser snabbt att för oss är vädret lika viktigt som att prata om jobb och barn. I ett land med ostabilt väder och tydliga säsonger blir vädret intressant. Så om du är i England och har hemlängtan kan du börja prata väder med en kollega eller person på bussen och känna dig som hemma, engelsmännen är nämligen lika intresserad av vädersnack som svenskarna!