Att göra i maj

May 1, 2012 by

Share Button

Spela indie-bingo, 3 maj

Trodde du att bingo bara var för pensionärer? Kom med bingopennan i högsta hugg. Varje fredag under maj kan du delta i en poppigare version av klassisk bingo. Låtarna spelas och du kryssar i rutorna. Gratis inträde men brickorna kostar 1 pund.

Tooting Tram and Social
Gratis inträde
Mer information besök Indie Bingo

 

 

Kröka på Tate Britain, 4 maj

Tate Britain är öppet sent den första fredagen i varje månad för en ”after hours art exploration” så kolla in utställningar i din egen takt, digga musiken och mingla med andra konstintresserade själar.

Öppet till 22.00
Gratis inträde, vissa av utställningarna kostar.
Tate Britain, Millbank
Mer information Tate Britain.

 
Se undergroundpress i en kyrka, 5 –  7 maj

Camden Crawl annordnar en utställning om undergroundpress och dess design i form av posters, tryckbilder och skivsamlingar under ett enda (ganska stort tak) i den fantastiska St. Michaels Church. Några av Storbritanniens största konstnärer och samlare kommer att vara på plats, dessutom kommer workshops äga rum.

Från 13:00 – 20:00
St. Michaels Church
Gratis inträde
Mer information besök Camden Crawl

 

Serietidningsdag, 5 maj

Gosh anordnar en dag där ett urval av professionella serietecknare gör fönstermålningar, tecknar live och ger en hjälpande hand till spirande serietecknare ungdomar. De kommer också att ha ett urval av gratis giveaways. Missa inte det!

Från 16.00
Berwick Street Soho,
Gratis inträde
Mer informationbesök Gosh facebook

 

 

Symfonikonsert på TrafalgarSquare, 12 maj

Vad händer när BMW sponsrar en symfoniorkester? Det blir konsert på Trafalgar Square! Londons symfoniorkester spelar på i vad som mest liknar ett PR trick på Trafalgar Square. London symfoniorkester kommer att spela bredvid stora skärmar och framföra en något poppigare spelning än vanligtvis.

18.30
Trafalgar Square
Gratis inträde
Mer information besök Open Air Classics

 

Christian Loubotin ställer ut skor, 1 maj – 9 juni

Utställningen firar Louboutinis karriär med tjugo år av design och inspiration. Den avslöjar artisteriet och visar upp hans skor, från stilettos till stövlar, sneakers och pumps. Följ med på en magisk resa av stil, glamour, makt, kvinnlighet och elegans och lär dig om processen från ritning till high fashion.

Biljetter kostar mellan 9 -11 pund
Mer information besök Design museum

 

 

Se Snövit dansa i kostymer av Gaultier, 10 – 12 maj

Den franska Ballet Preljocaj har producerat vackra abstrakta verk i flera år men för denna balett är temat Snövit. Couture kostymerna är designade av Jean Paul Gaultier och är en anledning i sig att se baletten.

19.30
Sadler’s Wells
Kostnad 12 – 38 pund
Mer information besök Sadlers Wells

 

 

Jay Z och Kanye West till O2, 18, 20, 21, 22 maj

Efter en lång tid av: kommer de? Kommer de inte? Sedan en projektion av ”Niggas in Paris” plötsligt dök upp på sidan av Shoreditch station är det nu bekräftat att de två största namnen inom hip-hop till stan. Tillsammans. Yey!

Plats: O2 arena
Mer information och biljetter besök  Seatwave  

 

 

 

Upplev en natt på museet

Nattöppet har visat sig enormt framgångsrik på Londons största museer och gallerier, gå dit, upplev feststämningen och ta reda på  hur ett museum egentligen ter sig nattetid. Kommer museer verkligen till liv?

Mer information besök Midnight museums

 

 

 


Botanisera i vintagemöbler, 27 maj

Köp vintagemöbler i århundradet bästa mässa, med klassiker av brittisk, amerikansk och skandinavisk i  denna designerfest. I en mycket elegant uppvisning av hög kvalitet med möbler och bruksföremål för hemmet som du kan köpa direkt från återförsäljare. Exemplevis italienska möbler som räddats från en oceanångare. Det finns också ett urval av nya brittiska designers, plus underhållning och mat på plats.

Lord’s cricket ground St John’s Wood.
Mer information besök Mid Century Modern